PSV Klankbord denkt ook nu mee over wedstrijdbezoeken

0

Nadat supporters de afgelopen maanden hebben meegedacht over tegemoetkoming van gemiste duels en mogelijke opties voor de verkoop van seizoenkaarten willen we als Klankbord ook graag blijven meedenken over het bezoeken van de thuiswedstrijden in deze tijd van overheidsmaatregelen. Nadat deze eerder waren versoepeld zodat er weer publiek kon worden toegelaten, dreigen ze nu te worden aangescherpt. PSV probeert een juiste balans te vinden tussen zoveel mogelijk supporters in het stadion toe te laten en het houden aan de overheidsmaatregelen. Supporters in het Klankbord volgen dit kritisch, maar vooral in positieve zin met als doel mee te denken in oplossingen.

Lege plekken

Tijdens de eerste thuiswedstrijd in de competitie vorig weekend tegen FC Emmen zijn ons een aantal zaken opgevallen die hebben geleid tot vragen aan de club. Een belangrijke rol hierin wordt vervuld door beide supporterscoördinatoren (SLO’s) die ook in het Klankbord participeren. Zij maken in het algemeen veel zaken die onder supporters leven bespreekbaar binnen de club. Er waren bijvoorbeeld nog veel lege plekken in het stadion, onder andere op de eerste ring van de Noord-tribune.

Redenen

Er zijn 26.000 seizoenkaarten verkocht. Dit is exclusief het “zakelijke deel”. In eerste instantie is er gekozen om voor de eerste vier thuisduels een gelijke verdeling te hanteren. Dat betekent 26.000 gedeeld door 4 is 6.500 supporters per wedstrijd. Deze eerste vier wedstrijden zijn “uitverkocht’. Maar waarom dan toch nog lege plekken die op het oog prima gevuld hadden kunnen worden binnen de maatregelen? Bij navraag blijken daar een aantal redenen voor. Drie van de voornaamste zijn:

  • Van de 6.500 die een kaart hadden geboekt is ca 7% niet komen opdagen. Waarom is niet bekend. 
  • Veiligheid en gezondheid staat voorop. PSV wilde dat er voldoende ruimte tussen supporters kon blijven bestaan.
  • Kaarten voor het uitvak zijn wel te koop aangeboden maar niet afgenomen door supporters.

Meer supporters in het stadion

We hebben begrepen dat de wedstrijd over het algemeen goed is verlopen. Onze centrale vraag aan PSV was of er komende thuiswedstrijden meer supporters toegelaten kunnen worden in het stadion. Een vraagstuk waar de club zelf ook al mee bezig was. En het antwoord is ja. Doordat PSV ruimere marges hanteerde dan de overheidsmaatregelen voorschrijven biedt dat mogelijkheden om de ruimte in het stadion nog beter te benutten. Inmiddels heeft PSV per mail aan seizoenkaarthouders laten weten dat er maandag 28 september extra kaarten geboekt kunnen worden voor de komende drie thuiswedstrijden. Ook in het ED is er een artikel over verschenen. Gezien de actualiteit kan alles zomaar weer veranderen, maar hopelijk is het een opmaat naar weer volle stadions!  

Share.

About Author

Leave A Reply