Het Philips Stadion als hart van de stad

0

“Gelukkig hoefden we onze heilige grond nooit te verlaten, hetgeen PSV uniek maakt in Nederland. Wat toen een sportveldje in Strijp was, is nu het bruisend hart van Eindhoven. Hier ligt een belangrijk cultureel erfgoed van de stad, het bedrijf en de club opgeslagen.” Aldus oud voorzitter Harry van Raaij in het voorwoord van het boek “Voor rood-wit gezongen”.

Heilige grond

Op die heilige grond staat nog steeds het multifunctionele Philips Stadion dat bij voetbalwedstrijden ruimte biedt voor de beleving van de fanatieke en zakelijke fans, voor toeschouwers en families. Maar naast het voetbal ook voor de vele maatschappelijke doeleinden waar de club bij betrokken is of de zakelijke en publieke mogelijkheden waar het stadion voor gebruikt wordt. Een stadion met een ziel wat in meer dan 100 jaar langzaam is meegegroeid met de topclub die PSV is. Midden in een stad en regio die continu in ontwikkeling is. Dat was eind 19e eeuw zo, dat is nu zo en dat is in de toekomst zo.

Hart van de stad

Brainport Eindhoven is één van de drie mainports van Nederland en draagt aanzienlijk bij aan de economie. Gebieden rondom het stadion zijn enorm in ontwikkeling. Zo wordt de binnenstad van Eindhoven steeds aantrekkelijker en ontwikkelt Strijp-S zich als 2e centrum van de stad. Het Philips Stadion ligt midden in bestaande en toekomstige verblijfscentra en kan daardoor een aantrekkelijke verbinding daartussen worden. Supporters in het PSV Klankbord hebben daarom vele ideeën opgedaan om het stadion nog meer een icoon van de stad te laten zijn. Een plek waar het bij voetbalwedstrijden en buiten het voetbal om aantrekkelijk is om te verblijven. Vanuit een historische en toekomstige blik is een eerste aanzet gegeven voor een visie vanuit supporters-perspectief. We willen het verleden, het heden en de toekomst op en rond deze unieke locatie samen laten komen onder de noemer “Het Philips Stadion als hart van de stad”. Deze eerste versie van een visie hebben we besproken met de directie en medewerkers van de club. PSV heeft zelf ook vele ideeën en daar waar mogelijk trekken supporters en club samen op om deze te realiseren.

Help mee met een visie op het stadion

Wil je meehelpen om onze supportersvisie op het stadion verder te ontwikkelen? Draag dan jouw idee aan! We hebben een aantal thema’s benoemd waarbinnen we de ideeën verzamelen:

# De beleving op weg naar het stadion
# De beleving rondom het stadion
# De beleving in het stadion
# Het stadion toegankelijk houden voor iedereen
# Het stadion uitbreiden
# Meer dan voetbal
# Het stadion bereikbaar houden

Je kunt jouw idee kwijt door één of meerdere vragen in onderstaande formulier in te vullen.
Je kunt ook een mail te sturen naar info@psvklankbord.nl of het contactformulier op de site in te vullen (https://psvklankbord.nl/contact)

Share.

About Author

Leave A Reply