Doorstroming sfeervakken

0

Het verbeteren van de sfeer in het stadion is voor supporters in het PSV Klankbord een actueel onderwerp. In 2017 hebben we supporters in het algemeen gevraagd naar ideeën hiervoor. Lees er hiermeer over. Eén van die ideeën was om meer ruimte te creëren voor fanatieke (jongere generatie) seizoenkaarthouders die graag een positieve bijdrage willen leveren aan de sfeer op de sfeervakken, maar daar nu niet de mogelijkheden toe krijgen. Elk seizoen zijn er namelijk maar een zeer beperkt aantal plaatsen die daar vrijkomen. Uit verschillende gesprekken blijkt tevens dat er momenteel veel supporters op de sfeervakken staan die zich niet (meer) geroepen voelen om doorlopend sfeer te maken. Zij hechten er vooral veel waarde aan om samen met vrienden/kennissen op een prettige manier voetbal te kunnen kijken. Een eventuele overstap naar een andere tribune zou hun voetbalplezier dus ook niet kleiner maken. Met PSV Kaartverkoop is daarom gekeken of en hoe dit dan kan leiden tot een doorstroming van seizoenkaarthouders van de sfeervakken naar andere vakken in het stadion en vice versa. Daarvoor is vandaag deze e-mail verzonden naar de seizoenkaarthouders op de sfeervakken:

————————————————————————–

Beste supporter,

Jij bent in het bezit van een PSV Seizoen Club Card op één van de sfeervakken (U, V, W, X, Y en Z). Bij elke wedstrijd, zowel thuis als uit, zitten de vakken vol met supporters welke onze club een rood-wit hart toedragen.

Sfeer op de vakken
Een sfeervol Philips Stadion wordt door zowel de supporters als de spelers zeer gewaardeerd.  Om deze reden is er vanuit het PSV Klankbord, in samenwerking met PSV, gekeken hoe we de sfeer bij reguliere thuiswedstrijden nog meer kunnen verbeteren. Mét respect voor ieders voetbalbeleving.

Afhankelijk van het soort wedstrijd zit er namelijk een groot verschil in de sfeer op het vak. Waar tijdens uitwedstrijden en Europese wedstrijden de PSV supporters vocaal zeer aanwezig zijn, is de groep sfeermakers bij reguliere thuiswedstrijden vaak wat beperkter. Daarnaast is het bekend dat veel supporters, die bij uitwedstrijden en Europese wedstrijden voor de sfeer zorgen, tijdens competitie thuiswedstrijden niet allemaal op de sfeervakken kunnen zitten omdat deze plekken bezet zijn door seizoenkaarthouders.

Aanpak
Uit verschillende gesprekken blijkt dat er momenteel veel supporters op de sfeervakken staan, die zich niet (meer) geroepen voelen om doorlopend sfeer te maken. Zij hechten er vooral veel waarde aan om samen met vrienden/kennissen op een prettige manier voetbal te kunnen kijken. Een eventuele overstap naar een andere tribune zou hun voetbalplezier dus ook niet kleiner maken, alleen is dit vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel… ieder seizoen zeggen zo’n 700 tot 800 supporters hun seizoenkaart op door verschillende redenen.

Eénmalig voorrang andere plaats(en)
De vrijgekomen plaatsen komen als eerste beschikbaar voor bestaande seizoenkaarthouders welke interesse hebben in een andere plek. Vanuit PSV is nu toestemming gegeven om éénmalig de vrijgekomen plaatsen met voorrang aan te bieden aan de seizoenkaarthouders van de sfeervakken welke volgend seizoen op een andere tribune willen plaatsnemen.

Werkwijze
Binnenkort ontvang je vanuit PSV een e-mail met alle informatie over de seizoenkaart verlenging voor 2019-2020. In deze e-mail lees je hoe je een andere plaats aan kunt vragen. PSV gaat al deze aanvragen verwerken. Vervolgens krijg je een e-mail en heb je enkele dagen de tijd om zelf online een andere plaats uit te zoeken. Je kunt ook voor andere seizoenkaarthouders (welke ook een plaats op de sfeervakken hebben) boeken. Zij dienen zelf ook bij PSV te hebben aangegeven dat zij een andere plaats willen. Nadat je een andere plaats geboekt hebt, wordt jouw oude plaats op het sfeervak geannuleerd. Indien je wel hebt aangegeven dat je een andere plaats wilt, maar geen andere plaats boekt, dan wordt jouw seizoenkaart op het sfeervak verlengd voor het seizoen 2019-2020.

Vrijgekomen plaatsen
Na deze voorrangsverkoop worden de vrijgekomen plaatsen op Oost en U beschikbaar gesteld aan supporters die hebben aangegeven op deze vakken te willen zitten. PSV kijkt bij deze indeling onder andere naar de volgende criteria:
•    Aantal loyaliteitspunten verzameld door het bezoeken van uitwedstrijden
•    Aantal jaren in het bezit van een PSV Seizoen Club Card
•    Huidige PSV Seizoen Club Cardhouders van vak ZZ
Herken jij je in bovenstaand verhaal? Ben jij zo’n trouwe supporter die na al die jaren op Oost of vak U het fijn vindt om PSV vanaf een andere tribune te volgen? Houd dan je mailbox in de gaten.

Alvast bedankt voor jouw hulp!

Het PSV Klankbord

————————————————————————–

Meer informatie over de vervolgstappen volgt in de komende maanden. Houd de communicatie vanuit PSV Kaartverkoop in de gaten of volg Klankbord via Twitter en/of Facebook.

Heb jij ondertussen vragen of meer ideeën hoe de sfeer in het stadion te verbeteren, laat het ons weten! Dat kan via dit contactformulier of stuur een mail naar info@psvklankbord.nl

Share.

About Author

Leave A Reply